Weddingplanner: wel of niet?

Het plannen en voorbereiden van een huwelijk kost veel tijd en moeite. Steeds vaker wordt er daarom gekozen voor het inhuren van een Weddingplanner. Maar wat kost dat nou en wie is nu de perfecte kandidaat? WeddingMagazine.nl zocht het voor je uit:

Typisch Amerikaans
Voorheen werd het inhuren van een weddingplanner gezien als typisch amerikaans. Je ziet het daarom ook vaak terug in films. Vandaag de dag is het echter vrij normaal een weddingplanner in te huren.

Perfecte Weddingplanner
Kies voor een weddingplanner die bij jullie past. Zorg echter wel dat het een persoon is met organisatietalent en oog voor details zodat je zelf ook echt geen zorgen hebt op de grote dag. Het belangrijkste is dat je een klik hebt met de weddingplanner. Ga je dus oriënteren en maak met diverse planners een afspraak om ze persoonlijk te ontmoeten.

weddingplanner

Ceremoniemeester
Willen jullie de voorbereidingen zelf doen dan kun je de zorgen op de dag zelf overdragen aan een ceremoniemeester. Meer informatie over de taken van een ceremoniemeester en het kiezen daarvan lees je in een eerder geschreven artikel.

Weddingplanners
Er zijn in Nederland inmiddels veel weddingplanners. Het is een beroep met speciale opleidingen. Een overzicht van een aantal weddingplanners kun je vinden op de website van Weddingplanneropleiding.nl.

Kosten
De kosten van weddingplanners variëren enorm. Het ligt er natuurlijk ook helemaal aan wat je precies van hem of haar verwacht en hoeveel tijd er gaat zitten in het plannen van jullie bruiloft. Gemiddeld moet je rekening houden met een bedrag van €1.500. Je moet je dus goed afvragen of dat het wel waard is. Wellicht willen veel mensen om je heen ook helpen met het voorbereiden en plannen.

Fotocredits: Ashleybrideguide.com

Plaats een reactie

3 + = 13