Trouwkostuum uitkiezen: Tips voor de bruidegom!

trouwpakDe aandacht gaat meestal naar het uitkiezen van een trouwjurk maar vergeet niet de man naast de vrouw! Het uitzoeken van een trouwkostuum is een net zo belangrijke taak. Het is daarom belangrijk goed voorbereid op pad te gaan. Mannen let dus goed op want hieronder volgen enkele tips:

1. Stress
Wees niet te laat met het uitzoeken van een trouwkostuum. Je kunt dit het beste doen tussen de 2 en 6 maanden voor de bruiloft. Indien je pak dan nog vermaakt dient te worden levert dit geen extra stress op!

2. Passend bij de trouwjurk
Indien mogelijk neem een stukje stof mee van de trouwjurk van je partner. Wat ook makkelijk is, is een foto. Indien jij deze als bruidegom niet mag zien. Laat je vriendin hem dan in een envelop doen en geef hem af bij de zaak waar je trouwpakken gaat passen. Is dat nog teveel gevraagd? Neem dan iemand mee die de jurk heeft gezien. Je wilt immers geen totale mismatch!

3. Gewicht
Ja mannen ook gewicht is voor jullie belangrijk. Wanneer je pak is afgespeld moet je namelijk wel dit gewicht behouden. Niet ineens dus naar de sportschool gaan en terugkomen met enorme spierballen maar juist gelijk blijven

trouwkostuum4. Kreuken
Bewaar het pak in de bijgeleverde hoes. Hierdoor kreukt hij nauwelijks. Op de dag zelf trek je het jasje naar voren wanneer je gaat zitten. Op deze manier komt je jasje strak tegen de leuning van de stoel.

5. Ondergoed
Strak ondergoed staat beter onder een trouwkostuum. Je ziet dan nauwelijks naden. Kies natuurlijk ook comfortabel ondergoed zodat je niet hoeft te ‘plukken’ tijdens de dag.

6. Accessoires
Accessoires maken je trouwkostuum helemaal af. Denk bijvoorbeeld eens aan Manchetknopen, een plastron, een pochet of een mooie riem. Zorg dat alles perfect met elkaar combineert.

7. Schoenen
Schoenen maken de man. Kies schoenen bijpassend aan bijvoorbeeld je riem. Mannen dienen de schoenen niet in te lopen. Op deze manier vervormd de schoen juist.

8. Stomen
Laat het pak na jullie bruiloft stomen. Je kunt het pak vervolgens nog eens aan doen naar een ander feestje!
Foto´s: 100layercake.com

Nog meer tips voor onze bruidegom? Laat ze hieronder achter!

Plaats een reactie

68 − = 67