Welke trouwjurk bij welke lichaamsvorm?

trouwjurkHeb je een vol figuur, een forse boezen of juist iele schouders? Het is erg belangrijke de perfecte vorm trouwjurk bij je lichaam te kiezen. Natuurlijk zijn er in de bruidsmode zaken altijd specialisten die jou kunnen voorzien van de juiste informatie maar voordat je enthousiast op zoek gaat naar jurken laten wij je alvast weten wat jou perfect zou staan.

Vol figuur
Je denkt waarschijnlijk dat je met een vol figuur beperkt bent in je keuze. Nou dat is dus niet zo! Een strapless jurk kan bijvoorbeeld prima, zorg er alleen voor dat je de trouwjurk niet te strak besteld. Kies voor stoffen als chiffon en organza.

Klein
Ben je wat kleiner kies dan voor een rustige jurk met niet al teveel bewerkingen en details. Kies ook niet voor een te wijde rok of jurken met een lage taille.

Kleine Boezem
Kies voor een V-hals jurk of een sweetheart. Zij zorgen voor optisch net iets grotere cup.

Grote Boezem
Kies voor een trouwjurk waar de top niet recht eindigt. Dit maakt het namelijk erg massief (‘een blok’). Beter kun je kiezen voor een hartvormige top.

Iele Schouders
Kies voor een kraag of een boothals. Hierdoor lijken je schouders een stuk breder.

Brede Schouders
Daarbij adviseren we juist het tegenovergestelde van iemand met Iele Schouders: Kies dus juist niet voor een kraag of boothals.

Plaats een reactie

21 − = 11