Trouwen in een andere Gemeente

Willen jullie het ja-woord geven maar niet in de gemeente waarin jullie wonen? Het is in principe mogelijk in Nederland te trouwen in een andere gemeente. WeddingMagazine.nl zocht voor jullie uit wat je moet weten om dit te doen:

Ondertrouw
Het is in Nederland wel verplicht in ondertrouw te gaan in je eigen woonplaats. Lees meer over het in ondertrouw gaan in een eerder geschreven artikel. Woon je beiden in een andere woonplaats dan mag je uit één van deze plaatsen kiezen. Tijdens de ondertrouw is het mogelijk aan te geven in welke gemeente jullie willen trouwen.

trouwen in een andere gemeente

Bijzondere locaties
Tegenwoordig wordt er vaak gekozen voor een bijzondere locatie in plaats van een stadshuis. Zo kun je bijvoorbeeld trouwen in een oude boerderij, een prachtig kasteel en zelfs op het strand. Oriënteer je dus goed voordat je in ondertrouw gaat zodat je aan kunt geven waar je wilt trouwen.

Waar gaan jullie trouwen of zijn jullie getrouwd?
Laat het ons weten!

Fotocredits: Kurtboomer.com

1 gedachte over “Trouwen in een andere Gemeente”

  1. Wij gaan trouwen in Kasteel Ammersoyen in Ammerzoden (gemeente Maasdriel), en komen zelf uit gemeente Werkendam. Is echt helemaal geen probleem en heel gemakkelijk te regelen. Inderdaad even zorgen dat je bij het in ondertrouw gaan aan kunt geven waar je dan gaat trouwen. Wel heel handig al die tips op weddingmagazine.nl!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

41 − = 36