Tips om te besparen op je bruidsfotograaf

Je trouwdag is de mooiste dag van je leven. Natuurlijk wil je graag een blijvende herinnering aan deze dag hebben. Daarom laten veel koppels een trouwreportage maken. Het is verstandig om dit door een professionele bruidsfotograaf te laten doen. Die heeft de kennis, ervaring en apparatuur om een prachtige reportage of fotoshoot te maken.

Je kunt natuurlijk wel geld besparen door een hobbyfotograaf in de arm te nemen, maar bedenk wel dat het resultaat in één keer perfect moet zijn. Je kunt je trouwdag immers niet nog een keertje overdoen.

Je wilt een klik met de fotograaf

Wanneer je op zoek gaat naar een bruidsfotograaf, let dan op een paar dingen. In de eerste plaats vraag je natuurlijk altijd meerdere offertes aan om te kijken wie het meest gunstige tarief heeft. Maar kijk niet alleen maar naar de prijs. Bekijk ook de portfolio’s van de verschillende fotografen, zodat je een beeld krijgt van wat je kunt verwachten.

En maak persoonlijk kennis, om te zien of het klikt. Dat is belangrijk, want je hebt de fotograaf urenlang om je heen op je belangrijke dag. Daarnaast wil je natuurlijk graag dat de bruidsfotograaf precies aanvoelt hoe jullie het willen. Dat levert doorgaans de meest persoonlijke plaatjes op.

Keuzes waarmee je geld kunt besparen

De kans is groot dat je dan uiteindelijk niet voor de goedkoopste bruidsfotograaf zal kiezen, maar gewoon voor de beste. Deze zal dan vaak wel duurder zijn en misschien past dat dan niet meer binnen je budget. Dat hoeft geen probleem te zijn, wanneer je bedenkt dat je een aantal keuzes kunt maken, die je een hoop geld kunnen besparen.

Je kunt een bruidsfotograaf voor de hele dag inhuren, maar ook voor een aantal uur. Dan maakt hij of zij bijvoorbeeld alleen foto’s bij de ceremonie en eventueel nog een mooie shoot.

Je kunt alle foto’s, die de fotograaf gemaakt heeft, kopen. Maar je kunt er ook voor kiezen om de fotograaf een selectie te laten maken van de mooiste foto’s. Je spreekt van tevoren af hoeveel foto’s je wilt en je krijgt alleen de allermooiste.

Maak zelf het album

Een bruidsfotograaf kan een prachtig album voor je samenstellen. Maar daar gaat veel tijd in zitten en dat kost je dus een flink bedrag extra. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om het zelf te doen. Je kunt alle foto’s of een selectie op een usb-stick krijgen en vervolgens zelf een digitaal album samenstellen. Of een aantal foto’s laten ontwikkelen en met ouderwets knip- en plakwerk een fotoalbum maken. Low budget, maar heel persoonlijk.

All-in tarief of nog extra kosten?

Bij het vergelijken van bruidsfotografen moet je er altijd goed op letten hoe het tarief is samengesteld. Sommige werken met een all-in tarief, bij andere komen er nog zaken als btw, nabewerkingskosten en reiskosten bij. Een all-in tarief is voor jou het prettigste. Dan weet je altijd precies waar je aan toe bent. Maar onthoudt vooral dat je trouwdag zelf voorbij is voordat je er erg in hebt, maar dat je alles dankzij je trouwreportage keer op keer opnieuw kunt beleven. En dat is natuurlijk onbetaalbaar.

Plaats een reactie

71 + = 81