Tips voor een budget bruiloft

Het is een maar al te bekend fenomeen van de afgelopen paar jaar, de economische crisis. Veel mensen hebben hier last van en voelen dit flink in de portemonnee. Maar, geen geld zou geen reden zijn om niet te kunnen trouwen. Hier daarom een aantal tips om flink te kunnen besparen op je bruiloft, zonder dat dit ten kosten gaat van jullie dromen.
varkens

Fotocredit: www.trouwen-bruiloft.nl

Gratis trouwen
Gratis is natuurlijk altijd al een woord geweest waar wij Nederlanders erg blij van worden. In veel gemeenten kun je op bepaalde dagen van de week gratis trouwen. De dag kan je niet zelf kiezen, vaak is dit wel de minst populaire dag van de week. Verwacht hierbij ook geen uitgebreide, persoonlijke ceremonie. De ceremonie zal hooguit een kwartiertje duren en vaak mogen alleen getuigen aanwezig zijn. Maar het geld wat je hiermee bespaart, kun je wel weer gebruiken voor een spetterend huwelijksfeest waar wel iedereen bij kan zijn!
Liever niet gratis trouwen maar wel besparen op de ceremonie? Bij veel locaties is de prijs afhankelijk van de dag waarop je trouwt. Trouw je in het weekend, dan zal de prijs hoger zijn. Trouw je doordeweeks, dan is de prijs lager.

Korting bij verschillende leveranciers
Binnenkort komt er een echte kortingspas voor bruidsparen op de markt. De Trouwenkortingspas is een pas waarmee je korting kunt krijgen bij de diverse aangesloten leveranciers. De pas is gratis te verkrijgen op diverse beurzen en via trouwenkortingspas.nl. Op de website kun je zien bij welke leveranciers je korting krijgt en hoe hoog de korting dan is. Dit kan je zomaar 10% tot 20% schelen op de prijs die de leverancier normaal hanteert.
Ook nieuw is de Trouwbank. Denk hierbij aan ongeveer eenzelfde concept als de Voedselbank. Ook hier zijn diverse leveranciers bij aangesloten, die belangeloos hun diensten aanbieden. Als bruidspaar kun je je op de website van de trouwbank aanmelden. Binnen een aantal dagen wordt er contact opgenomen om te bespreken of jullie in aanmerking komen.

trouwkortingpas

Fotocredit: www.trouwenkortingspas.nl

Check de gastenlijst
Besparen kan natuurlijk niet alleen op de locaties, maar ook op de gastenlijst! Hoe meer gasten je uitnodigd, hoe hoger de rekening vanzelfsprekend wordt. Houdt je bruiloft klein en intiem als je geld wilt besparen. Leuk natuurlijk om al je collega’s uit te nodigen voor je feest, maar bedenk jezelf of je hen er echt bij wil hebben. Nodig bijvoorbeeld alleen echt naaste familie en goede vrienden uit, mensen die altijd dicht bij je staan.

Do it yourself!
Natuurlijk wil je je locatie en feest mooi aankleden. Maar dit kost vaak een hoop geld. Daarom: do it yourself! Knutsel je eigen versieringen in elkaar. Hoop werk, maar het scheelt een hoop geld en het is vaak nog leuk ook! Zoek eens op internet naar DIY-artikelen voor trouwen en je komt de leukste ideetjes tegen, van huwelijksbedankjes tot decoratie. Ook leuk is het natuurlijk dat je hiermee meteen je eigen stempel op je bruiloft drukt! Je hebt alles zelf gemaakt, dus het is helemaal jullie stijl.

weddingmagazine
Fotocredit: www.zankyou.nl Fotocredit: www.trouwen-bruiloft.nl

Standaard?
Wat ook kan helpen, is de standaard traditie van de bruiloft loslaten. ’s Morgens vroeg in de make up, foto’s maken, ceremonie, receptie, diner, feest.. Je bent zo een hele dag bezig. Door de ceremonie te verplaatsen naar eind van de middag, kun je eigenlijk je hele receptie schrappen en meteen gaan eten en feesten. Je kunt daarnaast wat langer slapen en hoeft niet ’s ochtends vroeg al in de make-up. Durf af te wijken van het standaard patroon, je bruiloft hoeft echt niet de hele dag te duren. Kies daarnaast bijvoorbeeld niet voor een 3-gangen diner, maar laat het lekker vrij en maak er een buffet of barbecue van! Hartstikke gezellig en nog goedkoper ook!

Geld hoeft dus nooit een reden te zijn niet te trouwen. Er zijn een heleboel mogelijkheden en misschien is een low-budget bruiloft stiekem nog wel leuker dan een peperdure bruiloft met alles erop en eraan? Het wordt er in ieder geval wel wat persoonlijker van! Laat de dingen die jullie niet zo belangrijk vinden lekker weg en maak er jullie eigen, fantastische budgetbruiloft van!

Plaats een reactie

+ 39 = 41