Thema tip: de Festival Wedding!

Het is hartje zomer en dat betekent één ding: het festival seizoen is weer aangebroken! In de zomermaanden vindt je door het hele land de leukste festivals, van Lowlands, Buiten Westen en Concert at Sea tot Parkpop, Tomorrowland en Dance Valley. Allemaal te gekke festivals waar je heerlijk buiten feest kan vieren, genietend van de fantastische sfeer en je vrienden om je heen.  Ga je trouwen in de zomer? Denk dan eens aan een echte Festival Wedding en creeër die heerlijke zomersfeer op je bruiloft!

De Festival Wedding is ontzettend gaaf, maar vergt wel enige voorbereiding. Hieronder wat tips!

1. De locatie
Een locatie is altijd belangrijk natuurlijk, maar bij een Festival Wedding zonodig nog net wat belangrijker. Je moet er echt een WOW-gevoel bij krijgen, maar daarnaast zijn er belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. De locatie is vaak buiten, bijvoorbeeld in een bos of op een veld, dus geluid kan snel verloren gaan. Ook moet je rekening houde met eventuele buren. Natuurlijk moet er ook genoeg ruimte zijn voor je dagprogramma. Zorg ervoor dat er bijvoorbeeld ruimte is voor tenten voor als het slechter weer is. Handig om met de locatie te bespreken dus!

tent Festival_Wedding_locatie Jimeno Roquero
Bron afbeeldingen: feelgoodtentevent.nl, hetbruidsmeisje.nl

2. Kleding
Een Festival Wedding is ongedwongen en dit geld dus ook voor de kleding! Denk bij dit thema niet aan een sprookjesjurk met enorme hoepel en een driedelig pak, maar denk meer in de richting van de Bohemien stijl. Een eenvoudige lange (of korte!) jurk, bloemen in je haar.. en voor de bruidegom een mooie pantalon met overhemd en bow tie! Lekker nonchalant!

cassandralanecouk festivalbridescouk
Bron afbeeldingen: cassandralane.co.uk, festivalbrides.co.uk

3. Dagprogramma
Verzin leuke activiteiten voor de gasten tijdens de bruiloft, zoals een photobooth. Ook voor kinderen ideaal, zo’n Festival Wedding. Regel een Party nanny en laat de kids lekker schminken, bellenblazen en knutselen.

coutureeventscacom rocknrollbridecom
Bron afbeeldingen: coutureeventsca.com, rocknrollbride.com

4. Catering
Op een open locatie is vaak niet direct catering aanwezig. Denk bij catering op zo’n Festival Wedding niet aan een walking diner maar kies eerder voor een gezellige Barbeque. Een ander leuk idee zijn Rollende Keukens: een mobiele pizzabakker, donutkar, ijskar. Superleuk en het staat geweldig. Je krijgt er hele leuke foto’s van en de gasten zullen er weg van zijn.

Exif_JPEG_PICTURE thedailymealcom
Bron afbeeldingen: festivalinabox.wordpress.com, thedailymeal.com

5. Styling
Op zo’n Festival Wedding kan je je helemaal uitleven op de styling. Hang lampionnen op, zorg voor véél lichtjes, lintjes, vlaggetjes, slingers en bordjes.. kortom, vrolijke kleuren, gezelligheid en vrolijkheid! De styling kan je natuurlijk ook doorvoeren in je drukwerk. Geef de uitnodigingen de look van een festival ticket en zorg bijvoorbeeld voor VIP passen voor de daggasten. Vergeet ook de sterretjes niet voor jullie Sparkling afscheid van jullie feest!

littlelovenotescouk loverofprettythingswordpress wedfestco    
Bron afbeeldingen: littlelovenotes.co.uk, loveroprettythings.wordpress.com, wedfest.co.
Ga voor dit thema vooral lekker inspiratie opdoen op de diverse festivals en parades! Hulp nodig? Neem even contact op en ik geef jullie graag advies!
Veel plezier!!

Plaats een reactie

− 5 = 1