Het passen van trouwjurken

Misschien wel het allerleukste onderdeel van de voorbereiding op je bruiloft: het passen van trouwjurken. Welke voorbereidingen moet je hiervoor treffen en waar moet je rekening mee houden?

Wie neem je mee?
Het is aantrekkelijk om voor iedereen geheim te houden wat voor trouwjurk je aan doet op jullie bruiloft. Echter is het wel altijd handig om een mening over de jurk te kunnen delen en daarnaast moet je zo’n bijzonder moment natuurlijk niet alleen beleven. Maar wie neem je mee? Denk aan de moeder, schoonmoeder, zussen en eventuele schoonzussen. Echter is het wel aangeraden slechts 2 of 3 mensen mee te nemen wanneer je de jurk gaat kiezen. Neem mensen mee die jouw smaak goed kennen. Wanneer je de jurk gaat doorpassen kun je uiteraard andere mensen meenemen.

Budget
Het is verstandig van te voren je budget te bepalen voor de trouwjurk. Schroom ook niet om deze te vertellen tegen de verkoopster. Voordat je dadelijk verkocht bent aan een trouwjurk van het dubbele budget.

Keuze trouwjurk
Oriënteer voordat je naar de winkel gaat in Magazines en op internet. Knip of print voorbeelden uit van jurken die mooi vind. Op deze manier heeft de verkoopster een uitgangspunt om de zoektocht naar de perfecte jurk te beginnen. Ook handig is het om je te oriënteren op de designers. Op de website van De Bruidshoek kun je vrij eenvoudig door de meest gangbare designers bladeren om te zien welke stijl bij jou past.  Let wel: je zult niet de eerste bruid zijn die de winkel verlaat met een totaal ander soort jurk dan dat ze had gedacht.

passen van trouwjurken

Enkele tips:
– Sta open voor ander soort trouwjurken
– Neem een elastiek mee om de jurk te zien met zowel los als opgestoken haar
– Vraag na aankoop of je een stukje van de jurk mag meenemen naar huis (altijd handig voor het uitzoeken van accessoires)
– Maak foto’s (dat mag vaak pas na aankoop). Zo kun je af en toe stiekem spieken naar je gekozen jurk.
– Neem 2 tot 3 personen mee tijdens de zoektocht
– Geniet van het moment (als je straalt staat een trouwjurk nog mooier!)

Foto’s: MatthewMorgan

Plaats een reactie

80 − 77 =