Geld lenen voor je bruiloft?

Het is misschien een beetje een taboe om over te praten maar wij brengen het graag aan het licht: Geld lenen voor je bruiloft is dat nou wel zo verstandig?

Begroting
Het maken van een begroting voor je bruiloft is zeker geadviseerd. Bedenk met behulp van allerlei middelen en kennis van mensen om je heen hoeveel elk onderdeel van jullie bruiloft ongeveer zal gaan kosten. Zet dit bijvoorbeeld al eens in een simpel excelbestand en je ziet waar je de komende tijd voor zal moeten sparen.

Budget
Daarnaast is het natuurlijk wel handig om rekening te houden met het budget dat jullie kunnen en vooral ook willen betalen voor een bruiloft. Een bruiloft komt niet uit de lucht vallen en de kosten zullen altijd hoger uitvallen dan dat je had verwacht. Het is vrij lastig om je niet mee te laten slepen in de gekte van de trouwbranche. Er is namelijk van alles mogelijk en alles lijkt leuk. Bedenk je ook dat alles geld kost en dat goed, goed genoeg is. Je bruiloft wordt toch bepaald door je gasten, de sfeer, emoties en vooral door het feit dat jullie als bruidspaar stralen.

geld lenen voor je bruiloft

Lenen
Vooral in Amerika is het normaal om een lening af te sluiten voor je bruiloft. WeddingMagazine vindt voor je bruiloft lenen echter geen aanrader. Bedenk je namelijk goed dat de Roze wolk waarop je leeft na jullie bruiloft al snel zal verdwijnen als sneeuw voor de zon wanneer je bedenkt dat je al die schulden nog moet terug betalen (inclusief rente) en dat je dus na je bruiloft een negatieve omslag kunt krijgen. Je kunt de gedachte krijgen als: “Was het dit allemaal wel waard?”. Natuurlijk gunnen wij dit geen enkel bruidspaar en moet je vooral genieten op de dag zelf en jullie tijd erna: het huwelijk.

Ons advies is dus: Lenen op de bruiloft? Doe het maar niet. Wil je een sprookjesbruiloft die iets meer (of zelfs veel meer) kost dan jullie kunnen sparen, stel het dan nog een tijdje uit. Wat vinden jullie?

 

voor je bruiloft lenen

Plaats een reactie

68 + = 72