Het Homohuwelijk

Sinds 1 april 2001 kunnen 2 mannen of 2 vrouwen in Nederland trouwen. Het zogenoemde Homohuwelijk is nog niet in de hele wereld mogelijk. Daarnaast zijn er 2 verschillen met het ‘normale’ huwelijk:

Kinderen
Een van die verschillen is wanneer twee vrouwen of twee mannen een kind krijgen. Bij een huwelijk tussen man en vrouw wordt de man automatisch vader van het kind. Bij een huwelijk tussen twee vrouwen bijvoorbeeld heeft de niet-biologische moeder geen zogenoemde afstammingsrelatie met de kinderen. Zij is echter wel stiefmoeder. Wanneer zij het kind zou adopteren ontstaat er wel tussen beiden een afstammingsrelatie.

Buitenland
Een ander verschil met een huwelijk tussen man en vrouw is dat het huwelijk tussen twee vrouwen of twee mannen niet erkent wordt in het buitenland. Dit kan dus nogal voor problemen zorgen op vakanties of wanneer je verhuisd naar het buitenland.

homohuwelijk

Ludieke actie
In Amerika is het homohuwelijk nog niet toegestaan in alle staten. In het woordenboek staat dan ook nog bij het woord huwelijk dat dit gaat over een verbintenis tussen man en vrouw. Daarom is er pasgeleden een ludieke actie gestart om deze woordenboeken eens te voorzien van een update:

http://vimeo.com/70347095</

Tot slot nog een videoclip van Macklemore. Mocht je tegen het homohuwelijk zijn kijk dan eens de clip en luister aandachtig. Het is toch namelijk gewoon “the same love” als die tussen man en vrouw?!

 

Plaats een reactie

6 + 3 =