Goedkoop een vrijgezellenfeest organiseren

vrijgezellen

Moet je een vrijgezellenfeest organiseren voor de bruid of bruidegom? Iedereen weet dat de kosten vaak enorm worden waardoor je het risico loopt dat vrienden afhaken. Wij geven je daarom graag wat tips: goedkoop een vrijgezellenfeest organiseren!

Aantal genodigden
Ga je activiteiten doen dan krijg je vaak korting wanneer je dit met meerdere personen doet. Hoe meer mensen er uitgenodigd zijn voor het vrijgezellenfeest, des te goedkoper het vaak per persoon wordt. Echter moet je natuurlijk wel je echte vrienden en naasten uitnodigen en niet  een aantal mensen om alleen het bedrag lager te krijgen.

Spelletjes
Om tijd op te vullen tussen de ‘hoofdactiviteiten’ is het mogelijk spelletjes te doen. Denk bijvoorbeeld eens aan een kleine quiz over zijn of haar partner. Daarnaast zijn we nog een aantal (niet te dure) leuke spelletjes tegengekomen op Allesinwonderland.nl. Wat dacht je van het spel Gespreksstarter Party? Oké de titel klinkt niet echt spetterend maar het spel bevat wel meer dan 100 kaartje met grappige, gewaagde en ondeugende vragen. Ideaal voor als veel genodigden van het vrijgezellenfeest elkaar nog niet kent: het breekt namelijk meteen het ijs!
Waarschijnlijk ben je al bekend met Crazy 88: Grappige, Gênante en leuke uitdagingen die een bruid kan doen op een vrijgezellenfeest. Vind je dit een leuk idee maar is het budget beperkt? Koop dan het spel Durf je? dit komt eigenlijk op het zelfde neer. Voordeel: je kunt het spel naderhand aan de bruid meegeven!

Eten
Uit eten gaan met een groep kost altijd veel geld. Je kunt er daarom ook voor kiezen hier juist op te besparen. Laat iedereen iets lekkers maken of organiseer een picknick. Vaak wordt er in de avond veel alcohol genuttigd dus kies wel voor een goede maaltijd i.p.v. een frietjes bijvoorbeeld.

vrijgezellenfeestDrank
Neem zelf (voor overdag) de drank mee. Koop deze bij een groothandel dit scheelt je vaak al een berg. Ga er van uit dat de drank op de avond de grootste kostenpost is. Een aantal wijntjes, shotjes en mix-drankjes tikken al gauw aan. Maak hier dus een goede begroting voor!

Wie organiseert bij jou het vrijgezellenfeest?