Een vlekkeloze bruiloft?

Een bruiloft in Brabant organiseren brengt vanzelfsprekend heel wat stress met zich mee. Logisch ook: het is een echte mijlpaal in het leven en één van de belangrijkste dagen uit dag leven. Er mag dan ook werkelijk niets mis gaan. Maar hoe zorg je ervoor dat er ook echt niets mis kan gaan? Met andere woorden: hoe organiseer je de perfecte bruiloft. 

De juiste datum

Het eerste wat je meteen duidelijk moet weten is wanneer de bruiloft plaats gaat vinden. Overleg goed en grondig met jouw partner. Welk seizoen verkiezen jullie? Is er een bepaalde datum die toch net wat specialer is dan de rest? Verlies je echter niet te veel in het dromerige van de datum. Er zijn ook echt wel heel wat praktische zaken waarvoor de datum belangrijk is. Denk maar aan het weer, de beschikbaarheid van locaties, de vakantie van de gasten en ga zo maar door. Het is niet niets om mee rekening te houden!

Een bruiloft in stijl

Je hoeft je bruiloft in de beginstadia natuurlijk nog niet helemaal uitgetekend hebben. Wat wel moet is in grove lijnen weten welk thema je verkiest. Ga je voor een grote bruiloft of toch eerder in intieme sfeer? In het buitenland of bij de lokale kerk? En misschien nog wel het belangrijkste: wat is het thema? Wat dat thema is zal uiteindelijk afhangen van jullie persoonlijke smaak en ook het budget. De kosten van een bruiloft hangen sterk samen met de stijl waarin je wenst te trouwen. Het is dan ook wel zo nuttig om op voorhand duidelijk een gesprek over het budget te hebben. Misschien niet het meest romantische maar wel iets dat veel kopzorgen kan besparen! Een goed inzicht in jouw budget leidt tot gemakkelijkere en betere beslissingen. TIP: open een speciale trouwrekening voor een goed overzicht. 

De gasten balanceren

Misschien wel de meest lastige beslissing van een huwelijk is de gastenlijst. Hoe veel gasten gaan jullie uitnodigen op de bruiloft? Hou er rekening mee dat hoe meer gasten er komen hoe hoger de rekening zal zijn. Hou er ook rekening mee dat de feestlocatie van groot belang is in het aantal gasten dat je uit zal nodigen. Heb je eindelijk de knopen doorgehakt wat betreft het aantal gasten? Verstuur dan ASAP die uitnodigingen. Hoe sneller jouw gasten weten dat ze een bepaalde datum vrij moeten houden hoe beter. Je wilt toch geen huwelijk waar de helft moet afzeggen wegens andere verplichtingen?

Het personeel van de bruiloft

Een bruiloft zonder hulp is onmogelijk. Denk dan ook op voorhand goed na over waar je hulp nodig hebt en van wie. Ga je de bar overlaten aan mensen die je kent of laat je hen meevieren en schakel je professionals in? Bij het personeel hoort natuurlijk ook de keuze van getuige. Een knoop die je best lang op voorhand doorhakt en best ook heel duidelijk doet. Het zou immers niet de eerste bruiloft zijn waar de keuze van de getuige door twijfel tot ruzie kan leiden!

Plaats een reactie

+ 17 = 20