Budget bruiloft of pak je groots uit?

budget bruiloftTrouwen is een duur grapje. Dat hoor je mensen vaak zeggen. Is het mogelijk een bruiloft te plannen voor een klein budget of moet je daadwerkelijk een groot bedrag klaarhebben om elkaar het eeuwige JA te kunnen geven? Wij zochten het voor je uit!

Plannen
Voordat je jullie bruiloft tot in de puntjes gaat plannen is het belangrijk om na te denken over jullie budget. Welk bedrag zou je eventueel willen besteden aan jullie bruiloft? Schrijf dat op of onthoud het! Vervolgens ga je je bruiloft plannen. Maak een overzicht van de dingen op jullie bruiloft die geld gaan kosten. Zoek vervolgens op internet (of vraag het aan mensen om je heen) wat die posten ongeveer gaan kosten. Schrijf deze bedragen op en reken uit wat je dan in totaal kwijt zou zijn.

Enkele tips voor een budget bruiloft:

  1. DIY: Do it yourself is helemaal hip in 2013! Schaam je er dus niet voor en ga gezellig knutselen samen met je partner om jullie bruiloft  toch compleet te maken. Op Internet kun je veel tutorials vinden voor bijvoorbeeld het maken van je bruiloft versiering.
  2. Huur je pak en trouwjurk of koop hem bij budgetzaken als Aliexpress. Daar heb je jurken onder de €100!
  3. Maak een duidelijke begroting en vul deze aan zodra je exacte bedragen weet. Zo weet je altijd wanneer je iets wel of niet kunt betalen.
  4. Houd de catering eenvoudig: veel gasten zullen ook blijder zijn met een bittergarnituur in plaats van die gefrituurde mosselen.
  5. Trouw niet in het weekend: een trouwambtenaar is vaak 2x zo duur op een zaterdag.
  6. Bespaar postzegels: Postzegels kosten tegenwoordig 55 cent per stuk. Kijk dus eens welke uitnodigingen je persoonlijk kunt brengen. Wel zo persoonlijk en je bespaard weer geld!
  7. Kies voor trouwringen waar geen label ‘trouwen’ aan hangt. Vriendschapsringen zijn vaak stukken goedkoper en nog steeds erg mooi.
  8. Ga niet voor live muziek. Een leuk bandje klinkt natuurlijk gezellig maar vaak zijn de kosten enorm. Kies daarom voor een leuke DJ.
  9. Beperk je aantal gasten. Bedenk bij jezelf: Moet die vervelende oom eigenlijk wel uitgenodigd worden?
  10. Ga voor goedkoop trouwvervoer. Een beetje leuke trouwauto kost ongeveer 800 euro per dag. Kies voor budget trouwvervoer als een retro scooter, de bakfiets of wees origineel en ga op de scootmobiel: jullie willen immers samen oud worden! Wil je toch een stoere trouwauto, kijk dan eens in je kennissenkring. Je mag hem vast wel een dagje lenen.

Mocht je toch een grootse bruiloft willen houden maar heb je er echt geen geld voor dan kun je uiteraard altijd nog geld lenen. Wij adviseren echter om je bruiloft gewoon aan te passen aan jullie budget!