10 dingen die Disney ons leerde over de liefde en het huwelijk

Welk klein meisje is er niet mee opgegroeid? De films van Disney. Belle en het Beest, De Kleine Zeemeermin, Sneeuwwitje, Assepoester… allemaal passeerden ze (regelmatig, in mijn geval) de revue. Maar stiekem kunnen we best een les trekken uit deze films over de liefde en het huwelijk. Wat? Lees verder!

1. Jouw droomprins bestaat..ergens
Eigenlijk bestaat de kans zelfs dat hij misschien daadwerkelijk een prins is. Maar het kan zijn dat je toch eerst een paar kikkers moet kussen voor je jouw Prince Charming tegenkomt..

2. Liefde is blind
Ja, misschien is jouw droomprins wel een harig monster die zich al een hele tijd als kluizenaar opgesloten houdt. Maar als je echt van iemand houdt, vergeet je deze mindere eigenschappen (en haar..?) al snel!

3. Als je van iemand houdt, offer je dingen op
Okee, Ariel ging wel erg ver door haar leven in de oceaan en haar stem op te geven om bij Prins Erik te zijn, maar he, als je bij je geliefde wilt zijn is niks belangrijker toch?

Fotocredit: story-for-child.blogspot.com
4. Ware liefde overwint alles…
Zelfs die nare stiefmoeder, stiefzusjes, vervelende vloeken en toverspreuken. Samen kunnen jullie de wereld aan!

5. We hebben allemaal onze Doc, Grumpy, Sleepy etc nodig. En kennen ze vast ook…
Als de enige vrouw in je leven een vervelende stiefmoeder blijkt te zijn…ruil je bruidsmeisjes dan in voor 7 bruidsjonkers. Als ze dan ook nog in een diamantmijn blijken te werken, levert je dit misschien ook nog mooie sieraden op.. win-win if you ask me ;-)

6. Reizen in stijl naar je eigen bruiloft
Vergeet die limo, denk aan Aladdins tapijtje. Waarom rijden als je kunt vliegen??

7. Jouw bruiloft zal waarschijnlijk in een grote balzaal plaatsvinden
Als echte prinses zal er uiteraard een 1e dans komen en zullen de gasten zeker verwachten dat deze spectaculair wordt. Oefenen!!

8. Een drastische kapsel-verandering voor je bruiloft?
Of deze bij iedereen werkt..? In ieder geval wel voor Rapunzel…

9. De jurk wordt fantastisch
Uiteraard.. maar kun je niet kiezen welke kleur hij nou wordt? Denk Doornroosje en laat je Fairy Godmother de kleur van je jurk tijdens je bruiloft veranderen! (of kies gewoon 2 jurken, 1 voor je ceremonie en 1 voor je feest?)

10. Jullie leven nog lang en gelukkig!
Niet vragen waarom en niet aan twijfelen.. gewoon in geloven!

Plaats een reactie

30 − = 27